Vorige maand schreven we dit blog over een bijzondere security consultant, genaamd LanGuard. Deze virtuele consultant controleert jouw computers, virtuele omgevingen en mobiele apparaten op kwetsbaarheden en houdt jouw bedrijfsnetwerk veilig. Daarnaast voert hij patch management uit, zowel in het netwerk als in software van derden. In de nieuwste release, Languard 12, konden wij ons verheugen op een aantal goede verbeteringen. Maar wie zijn wij om te oordelen? WinMag Pro gooide er een flinke testrun tegenaan en oordeelde!

Testrun GFI LanGuard 12 door WinMag Pro

De nieuw uitgekomen release, LanGuard 12, bracht een aantal mooie extra voordelen. WinMag Pro besloot om deze 12e versie van de netwerk security tool eens goed onder de loep te nemen tijdens een test. Zij controleerden op 3 punten: installatiegemak, functionaliteiten en de analysekwaliteit. De test resulteerde in een prachtige beoordeling: een 8,5!

  1. Snelle installatie

WinMag Pro installeerde LanGuard 12 zelf op haar systemen om de installatiesnelheid en het gemak van de nieuwe release te kunnen testen. Volgens de testers ging dit gemakkelijk, snel en wijst alles zich vanzelf:

“De installatie werkt bijzonder efficiënt en is zo gepiept.”

  1. Totaalpakket aan functionaliteiten

Ook de functies werden natuurlijk uitgebreid uitgeplozen! De remediation en audit functies zijn volgens de test makkelijk te bedienen en bieden uitgebreide opties. Via één button kun je jouw veiligheidsplan, ook wel remediation plan, over het hele netwerk laten uitvoeren. Zo mis je nooit meer een patch, wordt ongeautoriseerde software verwijderd en worden de vooraf bepaalde veiligheidsinstellingen op computers ingeschakeld. En de audits voer je gewoon direct uit vanaf het startscherm, dit kan zowel handmatig als via agents op je devices.

 “Centraal patchen vulnerability-management is mooi en zeer welkom (en gebruiksvriendelijk!)”

Maar ook de analysetools worden geprezen, waarmee je eenvoudig per device de veligheidsstatus kunt controleren.

“Net zo prettig in gebruik zijn de analyse-tools waarmee je echt inzicht krijgt in je netwerk en de status hiervan met betrekking tot de veiligheid. […] Hiermee is elk onderdeel, van het vinden van zwakke plekken in het netwerk en uitgebreide analyses tot het oplossen van problemen en patchmanagement, helemaal op elkaar ingespeeld, wat van GFI LanGuard 12 een behoorlijk coherente en complete oplossing maakt.”

  1. Volledig inzicht in je netwerk

Als kers op de taart, wordt de interface door de testers als zeer prettig en gebruiksvriendelijk ervaren.

“Zoals we al eerder opmerkten bij producten van GFI, is ook LanGuard weer voorzien van een uiterst prettige en overzichtelijke interface.”

8.5 voor LanGuard 12!

WinMag Pro concludeert met het cijfer 8.5, waarbij het als minpuntje de additionele componenten zoals Microsoft .NET Framework 4.5.1. noemt die je nodig hebt bij de installatie. Maar dat is het waard, want volgens de testers is Languard 12 een zeer complete tool met uitgekiende patchmanagementfuncties voor zowel desktop- als mobile devices:

“Het klinkt misschien raar voor een tool als LanGuard die zo op de praktijk is gericht, maar de ware kracht van GFI LanGuard ligt echt in het grotere geheel. Het is in eerste instantie software om problemen op te lossen, maar verandert daarna snel in een oplossing om problemen te voorkomen.

Overigens, het maakt hierbij niet uit welke besturingssystemen of devices gebruikt worden binnen het netwerk, want de software ondersteunt zowel Windows als OSX en Linux. Daarnaast worden meer dan zestig toepassingen van derden meegenomen binnen het patch-management, waardoor we ons eigenlijk niet kunnen voorstellen dat bedrijven hier niet mee uit de voeten kunnen.”

Meer informatie over GFI Software en GFI LanGuard:

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring