Bitdefender

Bitdefender anti-virus oplossingen

De tijd dat een virus redelijk onschuldig was en alleen maar een “flauwe” melding op het scherm gaf ligt helaas al ver achter ons.

Tegenwoordig gaat er veel geld om in het exploiteren van malware. Er komen dagelijks zo’n 280.000 nieuwe kwaadwillende programma’s op de markt. Het hebben van een antivirusoplossing die alleen werkt met zogenaamde signature files is allang niet meer afdoende om enige kans te maken ransomware bedreigingen het hoofd te kunnen bieden.

Bitdefender heeft deze trend jaren geleden onderkend en begrijpt dat de oplossingen voor ondernemingen van nu verder moeten gaan dan de basisdetectie van virussen en het voorkomen van infecties. Dat de aanpak van Bitdefender zijn vruchten afwerpt, blijkt onder andere uit het feit dat Bitdefender de afgelopen jaren steevast door onafhankelijke AV testcentra zoals AV-test.org onderscheiden wordt.

Bitdefender kent naast een pay-as-you-go model ook een aantal specifieke bedrijfsbundels. Wij informeren u graag welk model of welke bundel het best aansluit op uw behoeftes:

Editions Compared

Bitdefender Compare Solutions

Maak kennis met Bitdefender GravityZone!

Bekijk de video.

Ontdek meer over Bitdefender

Global Protective Network

Met een wereldwijd netwerk van 500 miljoen machines, heeft Bitdefender de grootste security delivery infrastructure ter wereld. Bitdefender heeft 100 miljoen nodes meer dan de naaste concurrent.

Het Bitdefender Global Protective Network (GPN) voert 7 miljard zoekopdrachten per dag uit en maakt gebruik van specifieke modellen en geavanceerde zelflerende algoritmen om malware patronen te isoleren. Dit zorgt voor real-time bescherming tegen elke bedreiging.

Het systeem detecteert, anticipeert en neemt actie om zelfs de nieuwste gevaren (waar ook ter wereld) het hoofd te bieden en dat in slechts 3 seconden. Het werkt de reputatie van apps, e-bronnen en websites bij, en stuurt waarschuwingen uit.

Endpoint Security Tools

De intelligente GravityZone security agent beoordeelt de host machine tijdens de installatie om zichzelf in optimale vorm te configureren en past zijn gedrag aan op basis van de toegankelijkheid van het endpoint. Beheerders configuren de security instellingen via policies per computer of verzameling van computers.

De security taken van de Bitdefender Endpoint Security Tools (zoals On Access scanning) kunnen gebruik maken van de resources van de lokale machine of toevertrouwd worden aan het Bitdefender Global Protective Network (in-the-cloud scanning). Vanaf de Advanced Business Security licentie kunnen de taken ook volledig ontsloten worden naar speciale (on premise) security servers.

Smart Centralized Scanning

Bitdefender is de eerste security leverancier die het mogelijk maakt (sinds 2011) om het scannen volledig te offloaden naar Security Virtual Appliances. Het scanproces wordt daarmee gecentraliseerd.

De volledige omgeving wordt zo beschermd, in plaats van elke fysieke of virtuele machine individueel te beschermen. De gecentraliseerde security servers verwerken de meeste antimalware processen en ontlasten daarmee de fysieke of virtuele machine.

Photon

De door Bitdefender ontwikkelde Photon technologie, leert op basis van gebruikspatronen en softwareconfiguratie. Het optimaliseert het gebruik van resources om toepassingen te kunnen monitoren. Dit bespaart de computer resource omdat de focus ligt op toepassingen die als gevaarlijk aangemerkt zijn.

Zero-Day Threat Protection

De proactieve detectie technologie van GravityZone maakt gebruik van geavanceerde heuristische methoden om zero-day dreigingen in real-time te detecteren. Het analyseert het gedrag van een toepassing in een zogenaamde ´sandbox´, voordat de wordt toegestaan op het besturingssysteem uitgevoerd te worden. Daarna wordt de toepassing gevolgd en gecontroleerd zolang deze actief is.

Real-Time Messaging Protection

Bitdefender´s heuristische antispam-technologie detecteert nieuwe en onbekende spam. Om real-time bescherming te garanderen, vergelijkt het systeem grote hoeveelheden spam-berichten, en leert om onderscheid te maken tussen ongewenste en legitieme e-mails.

Het herkent nieuwe spam door zelfs de meest subtiele overeenkomsten met oudere ongevraagde berichten waar te nemen. Op basis van het Bitdefender Global Protective Network biedt het de meest krachtige bescherming tegen spam en phishing pogingen.


Whitepaper Bitdefender Patents

Bitdefender heeft in de loop der jaren vele patenten aangevraagd en toegewezen gekregen. Lees de whitepaper voor meer informatie.

GravityZone Endpoint Security HD of GravityZone Elite

Het dreigingslandschap verandert voortdurend. Nieuwe technologieën zijn soms nodig om nieuwe bedreigingen te slim af te zijn. De vele patenten die Bitdefender toegewezen heeft gekregen tonen aan dat Bitdefender zeer innovatief is. De laatste vernieuwingen welke beschikbaar gesteld wordt in GravityZone Elite zijn HyperDetect™ en Sandbox Analzyer. HyperDetect is een next-gen laag die tijdens de pre-execution hacking tools, exploits en andere heimelijke malware technieken herkent. Vervolgens worden gerelateerde aanvallen effectief afgestopt, iets waartoe traditionele AV-oplossingen, maar ook de meeste zogenaamde next-gen AV-oplossingen niet in staat zijn. HyperDetect is een krachtige oplossing tegen exploits, file-less attacks, powershell en andere script gebaseerde attacks, ransomware, phishing en andere onbekende malware.

Sandbox Analyzer is een krachtige beveiligingslaag tegen gerichte aanvallen. De in het endpoint geïntegreerde Sandbox Analyzer activeert de payload van de malware in een geïsoleerde virtuele omgeving en analyseert het gedrag, rapporteert kwaadwillende bedoelingen en verzorgt de nodige inzichten om vervolgens gericht actie te kunnen nemen. Sandbox Analyzer

Doe nu gratis de Bitdefender Quickscan!

Test of je computer schoon is met de gratis online virus scanner.

bitdefender-quickscan