Het waren een paar dramatische weken voor TeamViewer. Het bedrijf had last van een aantal grote outages. Begin juni waren hun systemen gedurende ongeveer 3 uur down, waarvoor TeamViewer officieel excuses heeft aangeboden. Echter, dit was hun tweede grote probleem binnen 3 maanden. De negatieve uitingen over TeamViewer zijn niet van de lucht.

Talloze misbruikte accounts

TeamViewer’s woordvoerder Axel Schmidt bevestigde tegenover ARS Technica dat er sprake was van een “significant” aantal misbruikte accounts, maar hij hield vol dat de in opspraak geraakte accounts het gevolg waren van een recent aan het licht gekomen mega hack waarbij meer dan 642 miljoen passwords van gebruikers van LinkedIn, MySpace en andere services gecompromitteerd zijn.

Gevolgen failures TeamViewer

Dit soort incidenten veranderen het landschap van de remote desktop industrie. Gebruikers worden onzekerder en gaan meer opletten op de kwaliteit en beveiliginsmaatregelen van een aanbieder. Ook kun je meer vragen van gebruikers verwachten over two-factor authentication (2FA), een extra stap bij het inloggen op een account.

Wat doe je ertegen?

Een van de eenvoudigste en meest effectieve maatregelen: gebruik verschillende sterke wachtwoorden voor alle operating systemen en gebruikersaccounts voor computers! Daarnaast, let op de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen door de leverancier. Zo is ISL Online een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld TeamViewer en wordt het in de BeNeLux door honderden IT-partners en eindgebruikers naar volle tevredenheid ingezet. ISL Online veroordeelt alle criminele activiteiten met klem en speculeert ook niet over de technische en/of security issues waar TeamViewer mee kampt.

ISL Online kan ondersteunen bij het implementeren van 2FA voor houders van een Server License, wanneer zij gebruikmaken van Externe Authenticatie methoden zoals AD, LDAP, RADIUS, etc. Eventueel kan 2FA ook op projectbasis geïntegreerd worden met 3rd party 2FA providers.

Ook heeft ISL Online daarnaast andere veiligheidsmaatregelen beschikbaar om niet-geautoriseerde remote toegang te voorkomen. Lees jezelf in op het gebied van veiligheidsmaatregelen die ingebouwd zijn in ISL AlwaysOn (huidige versie 2.2.9) en adviseer je klanten hoe zij het beste hun computers kunnen beschermen.

Leer meer over ISL Online!

 

Lees ook:

 

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring