14,2% stijging cyber bedreidingen in 2018

Internationaal wordt verwacht dat cyber bedreigingen tot 2018 met 14,2% zullen stijgen (bron: industrytoday.co.uk). Zo geeft PriceWaterhouseCoopers in haar Global Economic Crime Survey 2016 aan dat cyber aanvallen in 2018 het meest voorkomende economische misdrijf zal zijn in het Verenigd Koninkrijk. Ook verwacht PWC dat in de komende 2 jaar maar liefst de helft van de Britse bedrijven in aanraking zal komen met cybercrime.

Cybercrime is het snelst groeiende fraudemisdrijf in het VK en kent sinds 2014 een stijging van 20% in vergelijking met traditionele vormen van economische criminaliteit, waaronder omkoping, verduistering en inkoop fraude. Deze vormen zijn sindsdien zelfs afgenomen. Met name cloud-based storage en de groeiende populariteit van het internet zijn redenen voor de sterke stijging van cybercrime in het afgelopen jaar in het Verenigd Koninkrijk .

Bedrijven niet pro-actief genoeg

De opsporing van kwetsbaarheden en netwerkscans wordt met deze verwachting nog belangrijker voor bedrijven. Desondanks blijkt uit het onderzoek dat veel bedrijven niet pro-actief genoeg zijn als het gaat om cyberdreigingen. Mark Anderson, global corporate intelligence leader bij PwC, waarschuwt dat cyber crime een ‘board level risk issue’ is geworden, maar dat bedrijven de dreiging niet serieus genoeg nemen. De vraag rest: hoe sterk is jouw web en netwerkbeveiliging?

Geef hackers geen kans!

Anderson van PWC licht toe:

“Hackers are now more ambitious than ever. Their aim goes beyond targeting financial information to include a company’s ‘crown jewels’ – customer data and intellectual property information, the loss of which can bring down an entire business.”

Bedrijven over de hele wereld zoeken daarom naar geavanceerde manieren om bedrijfsgegevens te beveiligen tegen mogelijke hackers.

Dit zogenaamde Vulnerability management houdt in dat vertrouwelijke gegevens en het netwerk worden beveiligd en de toegang tot deze gegevens wordt beperkt. Hackers kunnen immers via verschillende manieren het bedrijf binnendringen. Een aanval op het netwerk, via mobiel, via het lokale netwerk, via de VPN-verbinding of door middel van malware, maken bedrijven enorm kwetsbaar. En met de groei van technologie, komen er steeds nieuwe bedreigingen bij. Onze datacenters worden daarmee op de proef gesteld. Er moet nu nog sneller gereageerd worden.

Hoe is jouw beveiliging?

Effectieve beveiliging verloopt helaas niet altijd even soepel. De integratie met eerder geïnstalleerde systemen levert soms problemen op. Ook moeten dienstverleners steeds vaker beschikbaar zijn, datacenters razendsnel reageren én willen bedrijven de kosten drukken.

Wat is volgens DCC Nederland de oplossing? Een sterke beveiligingstool die bedreigingen en kwetsbaarheden voor je oplost voor ze een invloed kunnen hebben. Dankzij een bekroonde technologie, een concurrerende prijs en een sterke focus op de unieke behoeften van bedrijven, kan GFI op wereldwijde schaal voldoen aan de IT-behoeften van organisaties.

Gebruik patch management, web beveiliging, netwerkbewaking en toegangscontrole van GFI Software. Wacht niet langer en vraag vandaag nog je gratis testversie aan!

GFI Software trials:

GFI LanGuard®

GFI WebMonitor™

GFI EndPointSecurity™

 

Lees ook >> Waarom wij kozen voor GFI?

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring