Nog Forefront gebruiker en behoefte aan een nieuwe e-mail beveiligingsstrategie? Het is hoog tijd om te kijken hoe je de beste bescherming biedt aan jezelf en je klanten!

End-of-life voor Forefront TMG 2010

Enkele jaren geleden, op 12 december 2012, kondigde Microsoft een End-of-life aan voor de Forefront TMG 2010 server- en beveiligingsproducten. De reden dat Microsoft zoveel Forefront producten liet vallen, lijkt te komen door de integratie van andere producten die over een aantal soortgelijke functies beschikken. Zo werd een basis malware bescherming samengebracht onder Exchange Server 2013.

Vanaf 31 december 2015 worden de volgende producten niet meer ondersteund:

  • Microsoft Forefront Protection 2010 for Exchange Server (FPE)
  • Microsoft Forefront Protection 2010 for SharePoint (FPSP)
  • Microsoft Forefront Security for Office Communications Server (FSOCS)
  • en Microsoft Forefront Threat Management Gateway Web Protection Services (TMG WPS)

Welke gevolgen brengt dit met zich mee?

Als je nog steeds producten van Forefront TMG 2010 gebruikt, is het scannen van virussen en kwaadaardige software nog mogelijk en ook het Netwerk Inspectie Systeem (NIS) zal actief blijven. Deze zullen echter géén updates meer ontvangen. TMG zal gewoon blijven functioneren, zonder updates vanuit Microsoft of enige technische ondersteuning. De absolute end-of-life vindt plaats op 14 april 2020 (einde extended support). Als gebruiker ben je dus niet helemaal onbeschermd, maar wachten met overstappen is waarschijnlijk niet de beste keuze.

Voorbij de einddatum, wat nu?

Hoewel end-of-life voor producten vaak ruim van tevoren wordt aangekondigd, is de einddatum van de licentie er vaak sneller dan je denkt. En dat zonder dat je bent overgestapt! Wat zijn de mogelijkheden ter vervanging van Forefront? Microsoft heeft aangegeven dat er geen opvolger of vervanger ontwikkeld wordt vanuit Microsoft zelf. Je zal dus zelf een geschikte vervanger moeten uitkiezen. Gelukkig kunnen wij je een waardige vervanger aanraden!

E-mailbeveiliging met GFI MailEssentials

In de toekomst wordt het niet alleen belangrijk om over veilige netwerken, maar ook om over veilige verbindingen te beschikken. Een slimme strategie is dan ook om te kijken naar een sterk beveiligde e-mail ‘gateway’. Deze wordt gerealiseerd met GFI MailEssentials, software voor e-mailbeveiliging en spamblokkering die je netwerk en verbinding beveiligt tegen bedreigingen.

3 redenen voor GFI MailEssentials

  • Bekroonde technologie
  • Een concurrerende prijs
  • Een sterke focus op de unieke behoeften van het MKB

Deze 3 sterke factoren zorgen ervoor dat GFI® op wereldwijde schaal voldoet aan de IT-behoeften van organisaties. MailEssentials garandeert je 24/7 beveiliging van je e-mailverkeer. Gevaarlijke informatie wordt verwijderd, zonder dat de communicatie verstoord wordt.

Als partner van GFI kunnen wij jou nu een 30 dagen gratis GFI MailEssentials trial aanbieden! Eenvoudig te installeren, makkelijk te gebruiken en zonder verplichtingen. Vraag je trial vandaag nog aan!

Handig:

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring