Browsers zijn de belangrijkste vector waardoor organisaties aangevallen worden. Iedereen die zijn browser instelt zónder de browser te beschouwen als een ingang voor malware, ongewenste inhoud, phishing aanvallen en voor ransomware, zal last krijgen van lekken en hiervan schade ondervinden. Citrix en Bitdefender slaan daarvoor de handen ineen.

Security versus functionaliteit

Het internet compleet afsluiten staat haaks op de alledaagse realiteit; IT-beheerders of datacenter-operators die de security in het oog moeten houden, hebben een lastige taak. Hun primaire taak is immers: “Zorg dat het werkt en laat de technologie erachter buiten de deur”. Van emailverkeer tot internettoegang, van het op afstand gebruiken van bedrijfsapplicaties tot het toegang verlenen aan mobiele devices, het tempo van de technologische ontwikkeling daagt ons voortdurend uit na te denken over veiligheid. Het resultaat is een strijd tussen security teams die browsers compleet willen afschermen door functionaliteit eruit te halen, terwijl gebruikers juist méér functionaliteit willen zonder oog voor de security-aspecten.

Citrix

Bedrijven en instellingen begrijpen dat web-browsers, evenals de bijbehorende plug-ins, een grote bezorgdheid over de veiligheid met zich meebrengen. Het beheren van verschillende browsers op talloze endpoints en het updaten van de plug-ins. Dit zijn uitdagingen die niet met traditionele beveiligingsoplossingen kunnen worden aangepakt.

In dit whitepaper schetst Bitdefender de tekortkomingen in het leveren van veilige browsing. Dit wordt ondersteund door onderzoek naar trends op het gebied van datalekken. Een praktische oplossing voor het centraliseren en het veilig browsen wordt uit de doeken gedaan. Citrix en Bitdefender combineren hun technologieën in een vernieuwende aanpak, gebaseerd op nieuwe virtualisatie- en hypervisor-introspectie technologieën.

Hosted secure browsers

Bitdefender schetst een oplossing die anders is dan andere oplossingen op de markt, zoals hosted secure browsers. In de eerste plaats is dit een on-premise oplossing die het de klanten mogelijk maakt hun bestaande hardware en licenties te gebruiken. Ten tweede: de oplossing past een unieke technologie toe; browser-activiteit van de XenServer hypervisor bekijken (die meegeleverd wordt met XenApp en XenDesktop), in plaats van bescherming bieden door een agent die in het besturingssysteem van de end-user is geïnstalleerd.

Download whitepaper

Schermafbeelding 2017-04-07 om 11.13.47

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring