Wat zijn die zogenaamde Privileged Accounts nou eigenlijk?

Privileged Accounts zijn accounts die niet per sé aan een specifieke gebruiker/persoon gekoppeld zijn, maar wel worden gebruikt om een applicatie te beheren of accounts die rechten hebben om belangrijke handelingen te kunnen doen in een systeem. Denk hierbij onder andere aan accounts zoals Unix Root, Windows local admin, VMWare ESX, of aan accounts die worden gebruikt om bijvoorbeeld een applicatie te beheren.

De Nederlandse vertaling zou kunnen zijn: accounts met verhoogde rechten. Al deze accounts bevatten gebruikersgegevens; gegevens die hackers graag misbruiken. Onderzoek wijst uit dat 62% van de cyberaanvallen zijn uitgevoerd door het misbruiken van privileged accounts.

Om een zeker en betrouwbaar beschermingsbeleid voor wachtwoorden te handhaven moet je privileged accounts meenemen. Maar hoe weet je nu welke privileged accounts er aanwezig zijn in netwerken van klanten? Of in je eigen netwerk?

Privileged Accounts

Privileged Accounts

Met de Privileged Account Discovery for Windows tool van Thycotic krijg je inzicht in welke accounts er binnen het netwerk onbeheerd zijn én krijg je grip op de privileged accounts. Gebruik deze tool nu gratis en vrijblijvend en ontdek welke accounts jij nog niet gevangen hebt en hoe je je klanten nog beter beveiligt!

Vraag de gratis discovery tool aan!

 

 

Bekijk de Engelstalige video.

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring