Vandaag kregen wij het bericht dat Avira twee hele fijne verbeteringen gaat doorvoeren in haar e-mailbescherming oplossing AMES. Als eerste wordt in augustus de Avira Protection Cloud volledig geïntegreerd. En in september wordt de Web Interface gebruiksvriendelijker en veiliger gemaakt door een omslachtige optie te verwijderen.

1. Integratie Avira Protection Cloud in AMES

De Avira Protection Cloud (APC) is een bijzondere wereldwijde database in de cloud met een gigantisch aantal opgeslagen file definities.

 

Hoe werkt het?

Wanneer een individuele PC, ergens in de wereld, een onbekend bestand aanroept, wordt het ACP proces automatisch gestart. Een ‘vingerafdruk’ van het bestand wordt naar de Protection Cloud geupload en vergeleken met miljoenen veilige en onveilige definities. Wanneer het bestand correspondeert met een al bekend veilig bestand, wordt de oproep goedgekeurd en krijgt de gebruiker toegang tot het bestand. Wanneer het bestand niet herkend wordt, vraagt de ACP de gebruiker om het gehele bestand te uploaden voor een uitgebreide analyse op malware. Als er malware wordt gevonden, gaat het bestand in ‘quarantaine’ en wordt het gedefinieerd als ‘malicious’. Dit proces duurt slechts enkele secondes.

 

ACP binnenkort in AMES

De Avira Protection Cloud wordt op dit moment geïntegreerd in de Avira Managed Email Security (AMES) en zal gelanceerd worden op 1 augustus 2016. Dit voegt grote waarde toe aan de AMES en mail lezen was nog nooit zo veilig!

De APC wordt aangedreven door Avira’s kunstmatige intelligentie en machine learning mogelijkheden. Het hoge niveau aan rekenkracht stelt de ACP in staat om het hoogste detectieniveau te bereiken, en dat praktisch realtime. Doordat de detectie in the backend plaatsvindt, kunnen malwareschrijvers APC operaties niet direct analyseren. Hierdoor stijgt de effectiviteit aanzienlijk.

 

De voordelen van ACP

✓ Extreem laag verbruik van resources.

✓ De APC-database blijft constant groeien, omdat nieuwe kwaadaardige bestanden op dagelijkse basis worden toegevoegd.

✓ De geautomatiseerde database is zeer gebruiksvriendelijk en vereist geen voorkennis van welke aard dan ook.

✓ De dynamische bestandclassificatie biedt bescherming tegen nieuwe en opkomende bedreigingen.

✓ De geavanceerde bescherming blokkeert snel ontwikkelende malwarefamilies.

✓ De APC is een gesloten systeem. Geen enkele persoonlijke informatie wordt opgeslagen.

2. De AMES webinterface vereenvoudigd!

Op 1 september 2016 zal de optie om “Sender domein MOET bestaan” uit te schakelen worden verwijderd in de AMES webinterface. In plaats daarvan zal universeel beleid gelden waarin het domein van de afzender sowieso moet bestaan.

 

Hoe werkt dit?

Als iemand een e-mail stuurt door het AMES-systeem, controleren we op SMTP-niveau of het domein werkelijk bestaat. Is dit niet het geval, zoals vaak met spam-mails? Dan wordt de e-mail niet geaccepteerd en krijgt de afzender een bounce bericht. Voorheen werden dit type e-mails in quarantaine geplaatst, als gebruikers deze optie aan hadden staan. Nu is dat echter niet meer nodig.

 

De voordelen van de verwijderde optie in AMES

✓ Het verwijderen van deze optie verhoogt volgens de analyse de spamdetectiegraad van AMES

✓ De gebruiker heeft weer een zorg en handeling minder

✓ De wijziging heeft geen nadelige invloed op de totale mail flow.

Let op! Systeem gegenereerde mails kunnen wel worden geblokkeerd als er een niet-bestaand afzender domein is. Deze type mail wordt meestal naar IT-beheerders verstuurd die de bedrijfssystemen onderhouden.

 

Duik in de overtuigende oplossingen van Avira of verdiep je direct in AMES!

 

Misschien ook interessant voor jou:

 

Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring