Risk Management

Criminelen gebruiken (of eigenlijk misbruiken) allerlei gepubliceerde maar ook (nog) niet gepubliceerde kwetsbaarheden in IT-apparatuur en de bijbehorende software. Deze kwetsbaarheden kunnen veroorzaakt worden door fouten in, of een verkeerde configuratie van software maar ook door niet afdoende geïmplementeerd beveiligingsbeleid.

Bitdefender logo

Met Risk Management wordt de endpoint-beveiliging in GravityZone uitgebreid met mogelijkheden voor het analyseren van beveiligingsrisico’s. Organisaties kunnen hiermee de gebieden inperken van waaruit aanvallen op endpoints kunnen worden gedaan en daarmee pro-actief tegen cyberdreigingen beschermen door voortdurende detectie, prioritering en eliminatie van risico’s uit verkeerd geconfigureerde endpoint software.

SecOps-teams worden dagelijks bedolven door monotone en reactieve taken zoals het beheer van kwetsbaarheden, het doen van onderzoek naar de ernst van beveiligingsincidenten en patching. Endpoint Risk Analytics helpt hen tijd vrij te maken voor taken met een strategischer karakter, zoals het in kaart brengen van risico’s en deze proactief tegengaan.

Dave Gruber, senior analist Endpoint Security bij de Enterprise Strategy Group: “De complexiteit en diversiteit van moderne heterogene endpoint-omgevingen resulteert maar al te vaak in fouten in configuraties. Deze fouten kunnen de dienstverlening verstoren en kwetsbaarheden blootleggen die uiteindelijk leiden tot beveiligingsincidenten. Het toevoegen van beveiligingsrisicobeheer op endpoints versterkt het platform voor endpoint-beveiliging met essentiële functionaliteit. IT- en beveiligingsteams kunnen hiermee het aanvalsoppervlak verder verkleinen met voortdurende proactieve bewaking en beheer van endpoint-configuraties.”

Wil je meer informatie over risk management?

Vul onderstaand formulier in!

  Bedrijfsnaam *

  Contactpersoon *

  E-mail *

  Telefoonnummer *

  Interessegebieden:

  Deze website maakt gebruik van functionele, tracking en analytische cookies. Meer informatie vind je in onze privacyverklaring